/
Over mij
1097958_529681773765623_1428482476_n
Over mij

Dirk Sonneveld (1988)

Scenograaf, decorbouwer, docent

Als kind  wou ik graag uitvinder worden. Maar al snel bleek dat mijn beeld van uitvinder wat gedateerd was. Gelukkig ontdekte ik dat in het theater deze vorm nog wel bestond: Bedenk een systeem waarmee er 4000 liter water zonder pompen over een breedte van 6 meter een bak binnenstroomt. Ontwerp een harpoen die geen acteurs doodt, maar wel overtuigende projectielen schiet. Ontwikkel magneetborden die alles kunnen laten vallen (en nee, elektro-magneten werkten niet op zo’n groot oppervlak en waren bovendien te duur.) 

Door mijn ervaring in zowel het artistieke als het praktische proces kan ik snel schakelen en zijn mijn ontwerpen haalbaar en concreet.

Daarnaast heb ik een volledig uitgeruste werkplaats waarin de meeste ontwerpen in hout en staal te realiseren zijn. Een klus op locatie is natuurlijk ook geen probleem.

 

Ben je ontwerper en zoek je een uitvoerder die begrijpt hoe een ontwerpproces verloopt? Neem even een kijkje bij mijn bouwklussen. 

Ben je regisseur en zoek je een scenograaf? Check mijn ontwerpen. 

Of ben je werkzaam in het onderwijs en zoek je iemand die een beeldende theater workshop kan verzorgen? Klik dan even door naar educatie-projecten.

Scenografie

Wat bedenk ik?

Decorbouw

Wat bouw ik?

Educatie

Wat geef ik door?

Regelmatige Samenwerkingen

IMG_6179 bewerkt 742x1000

Dirk is vakkundig, kan slim bouwen, en heeft goed technisch inzicht. Maar het superfijne is dat Dirk zelf ook ontwerpt, en daarmee snapt hoe het ontwerpproces verloopt. Hij kan ook met nieuwe ontwerp-ideeën aankomen die je zelf nog niet had gezien ipv zonder na te denken uitvoeren.. Maar ook heel fijn: zijn rust. Terwijl ik me steeds afvraag of alles in godsnaam goed komt zal Dirk nooit stressen.

Sanne Leufkens
Scenograaf
Take Off - Voltijd-167 bijgesneden

Dirk ziet overal mogelijkheden en kansen. Hij haakt altijd direct aan op de inhoud van een project en voegt daar vanuit zijn vak en visie een nieuwe laag aan toe. Hij durft groot te denken en te dromen en is niet bang om zo’n grote droom naar iets kleins te vertalen. In onze samenwerking werken we vaak heel last minute, grote plannen in korte tijd. Met Dirk kun je snel schakelen, uitproberen en knetterhard doorwerken terwijl het ook gewoon heel erg leuk blijft!

Sebastiaan van Loenen
Theatermaker o.a. bij Het Nationale Theater